سلام،
شاید برای شما هم پیشآمده باشد که آنقدر سرعت ویندوزتان کاهش پیدا میکند که کمترین برنامهها را باز نمیکند!
در این پست راههایی برای رفع این مشکل ارائه میشود که شاید مشکلگشای شما باشد.
غیرفعالکردن استارتآپها
برای بالا آمدن سرعت لود ویندوز، استارتآپهای ویندوز را غیرفعال کنید. درصورتیکه این گزینه برای نرمافزار فعال باشد، آن نرمافزار بهمحض اجرای ویندوز اجرا خواهد شد و در نتیجه سرعت بالا آمدن ویندوز کند خواهد بود. شما میتوانید از طریق settings»»apps»»startup نرمافزارهایی که گزینه برایشان فعال است را غیرفعال کنید.
حذف برنامههای غیرضروری
نگاهی به لیست برنامههای نصب شده بکنید. حذف نرمافزارهای غیرضروری میتواند تأثیر بسیار زیادی بر افزایش سرعت ویندوز داشته باشد. برای مثال، درصورتیکه از ویندوز ۱۰ استفاده میکنید، برنامه PDF خود را حذف کنید؛ چرا که بهصورت پیشفرض، مرورگر ویندوز ۱۰(Microsoft Edge) فایلهایی با فرمت PDF را باز میکند و همینطور برنامههای موزیک، تصویر، ویدئو … خود را حذف کنید، چرا که ویندوز ۱۰ آنها را پشتیبانی میکند. شما میتوانید از طریق settings»»apps نرمافزارهای نصب شده را مشاهده و حذف کنید.
حذف آنتیویروس
درصورتیکه از ویندوز ۱۰ استفاده میکنید، آنتیویروس خود را حذف کنید، چرا که اولاً: ویندوز ۱۰ بهصورت پیشفرض دارای آنتیویروس است و دوما: بهصورت معمول آنتیویروسها حجم سنگینی داشته و بسیار سرعت سیستم شما را کند میکند، بهخصوص آنتیویروس پادویش و نود ۳۲.
ویروسکشی
ویروسهایی که از طریق اینترنت و یا نرمافزارهای ناشناس وارد سیستم شما شده است، میتواند علتی برای کاهش سرعت ویندوز باشد، برای رفع این مشکل سیستم خود را ویروسکشی کنید.
آپدیت نسخه
معمولاً با ارتقای نسخه ویندوز سرعت سیستم افزایش مییابد و باگهای کمتری را دارد. شما میتوانید از طریق settings»»apps»»update ویندوز خود را بروز کنید.
رفرش کردن
میتوانید برای افزایش سرعت سیستم خود ویندوز خود را رفرش کنید. نگران نباشید، درصورتیکه از نسخه جدید ویندوز ۱۰ استفاده میکنید، فایلهای شما از بین نخواهد رفت.
تعویض ویندوز
در صوتی که هنوز سرعت ویندوز شما کند است، میتوانید ویندوز خود را تعویض کنید تا سرعت سیستم شما افزایش یابد.
ارتقای رم
درصورتیکه روشهای بالا کارساز نشد، باید به فکر سختافزار سیستم خود بیافتید. شاید حافظه موقت شما (رم)، برای کار شما کافی نیست؛ در این صورت، شما میتوانید رم سیستم خود را ارتقا دهید.
البته ناگفته نماند که رم همیشه برای شما کارساز نیست و تنها در مواردی که به رم بسیار بالایی احتیاج دارید، و درعینحال رم شما کم است، افزایش رم کارگشا خواهد بود.
ارتقای هارددیسک
احتمالاً کندی سیستم شما بهخاطر کم بودن فضای هارددیسکتان است، در این صورت شما باید حجم هارد دیسکتان را افزایش دهید.
ارتقای هارددیسک از HDD به SSD
ارتقای هارد HDD به SSD میتواند تأثیر بسیار بسیار بسیار بالایی را در افزایش سرعت سیستم شما داشته باشد و سرعت سیستمتان را تا ۴ برابر افزایش میدهد. درصورتیکه سیستم شما قابلیت پشتیبانی از دو هارد همزمان را ندارد و یا بودجه لازم برای خرید هارد SSD با حجم بالا را ندارید، میتوانید درایو دیویدی سیستمتان را برداشته و بهجای آن هارددیسک دوم بگذارید. توجه کنید که حتماً حتماً ویندوز را بر روی هارد SSD نصب کنید. (حتماً این روش را امتحان کنید)
ارتقای CPU
بهتر است از این روش منصرف شوید، چون احتمالاً لپتاپ شما قابلیت ارتقای CPU را ندارد، و یا یافتن CPU مناسب برای سیستم شما مکافات است.
تعویض سیستم
درصورتیکه هیچکدام از این روشها برای شما کارساز نشد، احتمالاً سیستمتان هوس تغییر کرده و باید سیستم بالاتری را خریداری کنید.
امیدوارم این پست برای شما مفید باشد.